Mera skatter

Guldet hägrar.


Det följande är bara rykten som jag ska försöka få bekräftade senare.

I ett hus i Balintawak, Escalante City, som tidigare ägts av en ”City Councilor” bodde en äldre dam som kände till rykten om en gömd skatt i huset. Jag vet inte hur hon gjorde, men till slut hittade hon en djup gång under huset.  Utrymmet utforskades och någon sorts låda hittades. En anställd bröt upp lådan och dog av utströmmande gas. Tydligen innehöll lådan mer än gas eftersom tanten tämligen omgående köpte en ny Honda Civic. Eftersom djupt liggande skatter tillhör staten har hon bra anledning att hålla tyst, men efter ett tag brukar sanningen krypa fram. Jag återkommer med mer fakta senare.


STORA skatter.

Bland de större skatter som funnits men försvunnit är Yamashitas Guld. Enligt sägnen samlade Yamashita (en japansk befälhavare) ihop en otrolig förmögenhet under sin tid i Filippinerna. Tyvärr hade han otur och hann inte ”exportera” guldet när han tvingades fly.


Enligt Seagraves (en amerikansk författare) har USA hittat Yamashitas skatt och använt pengarna (500 miljarder USD) till att korrumpera Japans politiker och finansmän för att hålla kommunismen i schack Du kan köpa deras bok på: http://www.bowstring.net/ och bilda dig en egen uppfattning.

Det finns mellan 30 och 40 japaner som letar skatten på heltid i Filippinerna med all tänkbar modern utrustning. Hursomhelst är det mycket mer spännande än vår egen bronsålder...



hits